Overvejelser før anskaffelse af en kat

 

Det er en stor beslutning at få sig et kæledyr, og her følger en kort liste med spørgsmål man bør overveje at stille sig selv inden man beslutter sig for at få en kat.

  • Katte kan blive op til 17-20 år gamle, det er derfor med lange udsigter at man har ansvaret for kattens ve og vel. Ingen kan forudsige fremtiden, men stil dig selv spørgsmålet – er du indstillet på det?

 

  • Lav din research af racer inden du beslutter dig – der er nemlig forskel på deres behov. F.eks. ønsker man en langhåret kat med stor flot pels, er det vigtigt at gøre sig klart, at det vil kræve en investering i tid at vedligeholde kattens pels.

 

  • Der er stor forskel i anskaffelsesprisen på en traditionel huskat eller racekatte, så man skal gøre klar over hvad man ønsker at investere. Herefter følger en række faste udgifter til udstyr/legetøj, foder og grus, samt jævnlige dyrelæge besøg. Inden du beslutter dig for at anskaffe en kat, anbefales det at lave et estimeret budget på anskaffelses- og fremtidige omkostninger, for at minimere ”ubehagelige” overraskelser.

 

  • En killing minder på områder om et barn, de er livlige og meget nysgerrige på livet. Derfor kan potteplanter, gardiner og møbler være udsatte kradsemærker mv. Det vil tage noget tid før det lære hvad de må. Spørg dig selv om du har tolerance over for det?

 

  • Katte fælder og hår kan pludselig være alle steder i ens hjem. Overvej derfor at blive tjekket, samt dine familiemedlemmer hvis du er i tvivl om I er allergiske overfor katte.

 

  • At leve sammen med en kat er mere end blot at sikre en ren kattebakke, fyldt foderskål og regelmæssige vaccinationer. Det handler ligeså meget om at afsætte tid til lege, kæle og snakke med katten, så der kan opbygges en kærlig og tillidsfuld relation til hinanden. Har man lange arbejdsdage mv. og katten derfor vil være alene i 10 timer eller mere i løbet af dagen, anbefales det virkelig at afsætte tid når man kommer hjem, eller alternativt anskaffe sig to katte fra start af, gerne fra samme kuld af. På den måde vil de kunne holde hinanden ved selskab.