Hvilken kat skal man vælge? Kort overblik over de mest gængse katteracer

 

Abyssinier: Den kendetegnes ved at være en livlig og opfindsom kat. Den har en lav stemme, er hengiven og kærlig. Katten har behov for megen beskæftigelse og kærlighed.

 

Burmeser: Er bestemt ikke en alene-kat, og den er meget opmærksomhedskrævende med et stort behov for kæl. Den har et charmerende temperament, er meget social. Herudover er den livlig og har en stor intelligens.

 

Hellig Birma: Er kendt for at knytte sig tæt til sine mennesker. Den har et harmonisk temperament.

 

Huskat: Den mest udbredte katterace i verden. Dens karakteregenskaber afhænger meget af opvækst og dens ejere.

 

Orientaler: Er ikke en alene-kat og de er kendt som værende opmærksomhedskrævende. De er nysgerrige på livet og meget aktive.

 

British Shorthair: Kan godt være en alene-kat. Den er kælen uden at være krævende, og så har den forholdsvis nemt ved at tilpasse sig forandringer (f.eks. nyt hjem eller der kommer børn i hjemmet). Det er en godmodig og robust familiekat.

 

Maine Coon:  Er en stor familiekat. På trods af at den ligner en, så kræver den faktisk ikke et udenddørsliv, dog kan den forholdsvis nemt lære at gå med sele. Det er en meget glad, nysgerrig og intelligent kat.

 

Norsk Skovkat: En rigtig familiekat, som trives både ude og inde. Den er charmerende, nysgerrig og med et moderat aktivitetsniveau. Kendt som en social kat.

 

Perser: Er en rolig familiekat (muligvis den mest roligste af alle katte). Dens behov for udendørsliv er begrænset. Påregn tid til pelspleje dagligt.

 

Russian Blue: En elegant, rolig og hengiven kat, med en silkeagtig pels. Den er ikke en alle-mands-kat, og er kendt for kun at knyttet sig til få familiemedlemmer.

 

Siameser: Er en kat som kræver en hel del opmærksomhed, og den knytter sig meget tæt til sine ejere. Den bør ikke være en alene-kat. Den har et forholdsvis højt aktivitetsniveau og er meget social.

 

Somali: Dens temperament kan sammenlignes med Abyssinieren. Det er en tillidsfuld, kærlig og godmodig kat, som kræver en del af sine ejere.